شیرین بیان

 

چای شیرین بیان

 

برای تهیه ی چای از برگ های خشک شده ی گیاه شیرین بیان استفاده می کنند . که در درمان مشکلات تنفسی ، کلیوی و گوارشی بسیار مفید است . برای اثرگذاری بیشتر می توان ریشه ی شیرین بیان را با ریشه ی گل ختمی و پوست درخت نارون باهم ترکیب کنید و به عنوان چای شفا بخش برای درمان گلودرد از آن استفاده کنید . مصرف بیش از ۲۰۰ گرم چای شیرین بیان در روز توصیه نمی شود .

 

شیره ی شیرین بیان

 

این معمول ترین شکل شیرین بیان است که از آن در تهیه ی انواع آب نبات ها و نوشیدنی ها استفاده می شود . میزان مصرف مناسب و به اندازه ی شیره ی شیرین بیان نباید بیش از ۳۰ میلی گرم باشد .

 

روغن شیرین بیان

روغن شیرین بیان عمدتا از روغن گیری و پرس گرم یا از طریق اوین کریپتست روغن گیری می شود . این روغن خواص و فواید بی شماری دارد که یکی از آنها درمان گرفتگی عضلات است خاصیت دیگر آن از بین بردن نفخ می باشد .

 

انواع شیرین بیان

 

شیرین بیان را با توجه به گونه هایش می توان در ۴ نوع زیر معرفی کرد :

 

  • گونه روسی : نام این گونه Glycyrrhiza. glandulifera است که برگ های چسبناکی دارد و ریشه های متعدد به ضخامت ۵ سانتی متر . پوست ریشه این گونه فلس دار و قهوه ای رنگ است که شیرینی ملایمی دارد .
  • گونه اسپانیایی : این گونه که به Glycyrrhiza. typical معروف است ، میوه صاف و بدون کرک دارد . پاجوش های آن قهوه ای و به قطر ۷ تا ۱۷ میلی متر است .
  • گونه ایرانی : نام مستعار این گونه Glycyrrhiza. violacca است که ریشه های نسبتا ضخیمی دارد . این گونه بیشتر در دشت رباط ترک و مزارع اطراف آن رویش دارد .
  • گونه ترکی : این گونه با نام Glycyrrhiza.pallida ریشه ضخیمی حدود ۸ سانتی متر دارد و تقریبا برگ های آن هم پهن است شیرین بیان .

 

ارزش غذایی شیرین بیان

 

  • گیاه شیرین بیان منبعی از مواد مغذی مفید و فلانوئیدهاست.
  • همچنین غنی از ویتامین B1 ( تیامین ) ، B2 ( نیاسین ) ، B3 ( ریبوفلاوین ) ، B5 ( پانتوتنیک اسید ) و ویتامین E ( توکوفرول ) است .
  • علاوه بر ویتامین های مذکور سرشار از مواد معدنی نظیر کلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم ، سیلیسیوم ، فسفر و روی است .
  • از دیگر مواد موجود در شیرین بیان می توان به فیتوناتریشن های ضروری مانند شامل گلیسیریزین ، گلابریدین ، ایزولیکویریتیگنین ، فنول ،اسید فورولیک ،کورستین ، بتا – کاروتن و تیمول است .

 

ترکیبات شیرین بیان

 

عصاره شیرین بیان حاوی ترکیبات مختلفی است که مهمترین آن گلیسریزین می باشد . این ترکیب شیرین است . در اثر هیدرولیز به اسید گلیسیریتینک و همچنین دو مولکول گلوگورونیک اسید و آب تبدیل شده که به همان اندازه میزان شیرینی خودش را از دست می دهد .

علاوه بر این ترکیب شیرین بیان حاوی فلاونوئیدها و ایزوفلاونوئیدها ، استرودل ها ، تری پنوئیدها ، قندهای شامل گلوکز و ساکاروز ، لیگنین ، روغن های فرار ، نشاسته ، آمین ها ، اسیدهای آمینه ، نمک های پتاسیم ، کلسیم و در نهایت موم ها می باشد .

ریشه های این گیاه حاوی کومارین ، فلاون ، روغن های فرار و استرول گیاهی است .

 

تاریخچه شیرین بیان

 

گیاه شیرین بیان در حدود ۴۰۰۰ سال پیش به عنوان تقویت کننده ی بدن توسط بابلیان شناخته شد . ریشه این گیاه در سال ۱۹۲۳ میلادی در مقبره توتانخامون کشف شد . مصریان باستان از آن به عنوان یک عصاره ی شفا بخش استفاده می کردند . پزشکان مصری برای کم کردن میزان تلخی داروهای تلخ مزه همچنین معالجه امراض کبد و مشکلات دستگاه گوارش از عصاره شیرین بیان استفاده می کردند .

شیرین بیان به عنوان ریشه شیرین منسوب است و ریشه شیرینش بسیار شیرین تر از شکر است . بیش از هزار سال است که از این گیاه در سیستم سنتی پزشکی چینی مورد توجه قرار گرفته است و به حافظ صلح معروف است . شیرین بیان یکی از پرمصرف ترین گیاهان جهان است و در حال حاظر در فرانسه ، اسپانیا ، روسیه ، انگلستان ، آلمان ، خاورمیانه و آسیا رشد می کند .

 

شرایط کاشت و برداشت شیرین بیان

 

شیرین بیان از جمله گیاهان دارویی خودروست . بنابراین کمتر مورد کشت و کار قرار می گیرد . به شدت نور پسند است و در طول مدت رویش به هوای گرم و مرطوب نیاز دارد . بنابراین برای رشد این گیاه باید خاک های حاصلخیز در زمین های پایین تر از سطح دریا باشد و همچنین از آفتاب کافی برخوردار باشد .

روش کاشت و تکثیر این گیاه به این گونه است که شیرین بیان از آن جایی که از ریشه و ریزوم تکثیر می کند ، در فصل پاییز کشاورزان ریزوم گیاهان ۴ ساله را از خاک دراورده و به قطعات ۲۰ سانتی متری تقسیم می کنند . سپس آن ها را در ردیف هایی با فاصله ۷۰ سانتی متری می کارند . فاصله صحیح پاجوش ها از هم باید ۳۰ سانتی متر باشد .مطالب خواندنی :

 

بعد از کاشت آن ها را آبیارزی می کنند . البته ناگفته نماند ، با کاشت بذر هم می توان این کیاه را تکثیر کرد .برداشت ریشه های شیرین بیان جدید در فصل پاییز ۳ سال بعد انجام می شود . اگر برداشت در زمین های کوچک انجام شود با بیل و اگر در زمین های بزرگ و وسیع باشد با ماشین های مخصوص صورت می گیرد .

 


دست نوشته های یک پسر دلنشین ، ,شیرین ,بیان ,های ,  ,گونه ,شیرین بیان ,است که ,بیان   ,این گونه ,و بهمنبع

آموزش کرم کارامل به چند روش ساده

خواص روغن مورچه

جلوگیری از بیماری پروستات

صابون نرم کوسه

روغن مورچه برطرف کننده مو های زاید برای همیشه

جلوگیری از سرطان پروستات

صابون کوسه با خواصی اعجاب انگیز

مشخصات

آخرین جستجو ها

مدرسه عشق management24 الان بخر تحویل بگیر emohtava خریدار ضایعات کاغذ باطله و کتاب و روزنامه خرچنگ دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. تور لحظه آخری توپ بازی فرانش Joker Movie